Kitaplar, alet ve malzemeler, planlar, posterler, bitmis gemi modelleri, hepsi bir arada.

Ana Sayfa - Organizasyon - Gemi Modelcileri - Makaleler - Dersler - Kitaplar - Planlar - Alet ve Malzemeler - Atelye ve Dükkanlar - Kendin Yap - Galeri - Fotoğraf Arşivi - Linkler - Güncel - Geçmiş Zaman Hadiseleri - Pulculuk - Sponsorlar - Mehmet Salihoğlu Hobi Atölyesi - Basın - index (for English) - E-mail

G Ü N C E L
F E T H İ Y E .... G E Z İ S İ
T E Ş E K K Ü R
FETHİYE Belediye Başkanı Sayın Behçet SAATÇİ' nin daveti üzerine Fethiye' ye; hem tekneleri hem de çevreyi incelemek aynı zamanda tatil yapmak maksadıyla 28.8.2006 - 6.9.2006 tarihleri arasında eşim ve iki küçük çocuğumla birlikte gittik.
Sayın SAATÇİ bizi Malhun Otel' de ağırladı ve Fethiye ile ilgili doküman ve kitaplar verdi.
Sayın Behçet SAATÇİ' ye göstermiş olduğu samimi alaka ve misafirperverliği için yürekten teşekkür ediyorum. Fethiye' lilerin memnun olduğunu tespit ettiğim sevilen başkan ile ekibine sağlık, başarı ve kolaylıklar dilerim. Allah yardımcınız olsun.
incelemelerim sırasında çevre, Bodrum tipi gulet, tırhandil ve piyade balıkçı sandalları hakkında çektiğim fotoğraflarla birlikte not ettiğim teknik bilgilere de ulaşabileceksiniz.

Yol uzun olduğu için uçak ile gidip döndük. Kızım bekleme salonunda beklemekten sıkılınca oradaki görevli polis ve yer hosteslerine "gitçam" demekten kendini alamadı. Çocuklar ilk defa uçağa binecekleri için biraz korktular; oğlum havalanırken cam kenarındaki plastik perdeyi bir anda kapatıverdi, kızım da yerden giden uçak pembe yalanını (uçak düşer diye endişe ediyordu) yutmadı.

Bu tırhandilin 3. sahibi İbrahim Kaptan'dan aldığım bilgilere göre tekne Bodrum'da Çolak Erol usta tarafından yaklaşık 1972 veya 1973 yılında yapılmıştır.
Boyu 13.50 metre genişliği 4.50 metre, su kesimi 1.40 metredir.
Teknenin omurgası ve eğrileri dut ağacından, sarma tahtaları çıralı çam ağacından yapılmıştır.
Gözüken posta sayısı 36 adettir.

Çaylarını içtiğim ve piyade sandalları hakkında bilgi aldığım balıkçılar: sağda Halit Çalışkan, solda Nuri Yetim.
Piyade sandallarının boyu 7-8-9 metre, eni 2.20-2.30-2.40 metre, su kesimi 60 cm., 7 metrelik piyadenin kürek uzunluğu 3.20 veya 3.30 metre olurmuş.
Piyade ile denize çıkabilmeniz için bulunması gerekenler:
Amatör Denizci Belgesi, Çapa (16-18-20 mm çapında demirden, dörtlü), reflektör, amerikan bezinden yapılmış tente, yangın söndürücüsü (6 kg 1 adet - 2 kg 1 adet), 2 adet can simidi, 2 adet can yeleği, arıza ışıkları (kırmızı-beyaz-kırmızı), silyon feneri (beyaz), borda fenerleri (kırmızı-yeşil), pancar motor, sardalye için parakete.